Over ons

Ierland is een bijzonder land met bijzondere mensen, een bijzondere geschiedenis en een bijzonder mooi landschap. Wij kwamen zodanig onder haar bekoring dat wij een tiental jaren geleden besloten dat dit de plaats was waar wij thuis wilden zijn en wij verhuisden naar het mooie Clare. Familie en vrienden bezochten ons en het werd een sport om hen een onvergetelijke vakantie te bezorgen door hen mee te nemen naar plaatsen die ongewoon, onbedorven en uniek waren. Een sport waarvan wij zelf zo genoten dat we besloten dat we dit aan eenieder zouden aanbieden, zonder het 'familiegevoel' los te laten. En dit is wat Siul na hEireann zo uniek maakt, de liefde voor Ierland en het bevlogen verlangen dit te delen met anderen, met u. Wij hopen u dan ook snel te mogen begroeten.

1 ltrtlbrb

reis-1 ltrtlbrb

 

gerjan ltrtlbrb


 

reis-1 ltrtlbrb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pim

Ierland heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad sinds ik als klein kind hier op vakantie kwam. Je vindt hier nog de rust en ruimte die in Nederland zo schaars begint te worden. Dit weerspiegelt zich in de bevolking die altijd tijd heeft voor een praatje en die zichzelf en het leven niet al te serieus neemt. Daarnaast is de natuur geweldig en de oceaan nooit ver weg waardoor er frisse lucht in overvloed is. Als vertegenwoordiger heb ik jarenlang Ierland doorkruist en zo het land, de bevolking en de verhalen goed leren kennen. Ik kijk er naar uit mijn ervaringen, de verhalen en het land met u te delen.

 Marike

Gastvrijheid is mij met de paplepel ingegoten en velen hebben hier al gebruik van gemaakt. Daarnaast heb ik een passie voor spiritualiteit en religie. Ik heb in Tilburg de opleiding Levensbeschouwing en Theologie afgerond en ben nu bezig aan mijn Mastersopleiding aan de universiteit van Wales. Zowel gastvrijheid en spiritualiteit zijn in Ierland in overvloed te vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik me hier zeer goed thuis voel. De programma's die Siul na hEireann aanbiedt sluiten goed aan bij trends die in de samenleving zichtbaar zijn en dat stralen we ook uit. Ik verheug me er op dat wij u ook enthousiast (of nog enthousiaster) voor Ierland mogen maken en hoop u deze zomer te mogen begroeten met "Cead mille failte", ofwel "U bent honderduizend maal welkom".

 


Gerjan

Ik ben Gerjan en reisleider bij Siul na hEireann. Ik heb de afgelopen jaren diverse reizen begeleid naar Ierland. Dat varieerde van busrondreizen vanuit Nederland tot kleine groepsreizen. Het is ontzettend leuk om mijn enthousiasme voor Ierland met anderen te delen. De verhalen, de geschiedenis, de natuur, de mensen, de humor, de traditionele muziek, de vele kleuren groen, de stilte en ga zo maar door. Het is elke keer weer een feest om naar Ierland te gaan en reizigers enthousiast te maken voor dit geweldige land. Ik zie er weer naar uit om het komend voorjaar en zomer naar Ierland te reizen en ik hoop u daar te ontmoeten. En als dat gebeurt dan garandeer ik u een onvergetelijke reis waarbij ik u kennis laat maken met het echte Ierland, puur en oorspronkelijk. Ik hoop u te mogen begroeten in 2010.
Slan abhaile.

 

Annet

Mijn naam is Annet Geuijen en ik woon al geruime tijd in Ierland. Met mijn (Ierse) man woonde ik eerst in de Burren en nu in de buurt van Shannon. Ik ben afgestudeerd als kunst therapeute ( MA art therapy) en werk in een verpleeghuis in Ennis. Voor Siul na hEireann heb ik een pakket samengesteld wat een combinatie is van gerichte excursies en schildersessies, deze combinatie is bedoeld om de sfeer luchtig te houden maar u toch de kans te bieden u te verdiepen en te verbinden met de natuur en haar elementwezens.

Ierland heeft een rijke folklore waarin fairies en elementwezens niet ver weg zijn van ons. Er zijn vele verhalen romdom de leprechauns, banshees en andere mythische wezens die we met U zullen delen. In de Ierse mythen worden zij vaak aangeduid als 'the little people', omdat men hen liever niet bij name noemt.
In deze verhalen, zoals in alle mythen en sprookjes, wordt gebruik gemaakt van beeldspraak. Het onderbewustzijn heeft toegang tot deze beelden van archetypische kwaliteit die universeel zijn. Schilderen is met name een geschikt medium om deze 'innerlijke beelden' naar buiten te brengen.
Er is een grote studio ruimte beschikbaar in een comfortabele en vertrouwelijke sfeer. Ervaring is beslist niet noodzakelijk.