Activiteiten

Siul na hEireann betekent vrij vertaald "Ierland betreden". Ons doel is dan ook om u op een dieper niveau kennis te laten maken met Ierland, haar cultuur en haar bevolking.

De activiteiten die wij in ons programma hebben opgenomen geven u de kans om al uw zintuigen te gebruiken en vormen een rustpunt in het programma.

In de geologische reis zijn een aantal (korte) wandelingen opgenomen waarin al lopend het landschap verder wordt verkend. Hiervoor raden wij u aan stevig en waterdicht schoeisel mee te nemen. Deze reis wordt mede begeleidt door Gert Peek die u op onderhoudende en deskundige wijze kennis laat maken met de verschillende landschappen. Dhr. Peek is in 2011 voor de tweede maal uitgeroepen tot leermeester van het jaar aan de universiteit van Wageningen.

1 ltrtlbrb
1 ltrtlbrb

 

Tijdens de reis "Mythisch Ierland" vindt er een afwisseling plaats tussen actieve excursies en verdiepings- en/of verwerkingsactiviteiten onder begeleiding van een kunsttherapeute. Eventuele creatieve ervaring is onbelangrijk en niet noodzakelijk.

De reis "Keltisch Christendom en Spiritualiteit" is losjes op het Ierse concept 'Peregrinatio' gebaseerd en kent naast een aantal uitgelezen actieve excursies de mogelijkheid deze ervaring te verdiepen door dit te combineren met een korte workshop. Dezee biedt u de mogelijkheid uw aandacht te focussen door het ontwerpen en schrijven van een typisch Ierse 'blessing'. Voor deze workhop is geen enkele ervaring vereist.

reis-1 ltrtlbrb